Valgomoji krūminė aronija

Vaisiai apie 1 cm skersmens, juodi arba purpuriniai, saldžiarūgščiai, dažniau valgomi perdirbti, bet skanūs ir žali. Iš jų gaminamas vynas, sultys, vaisiai dedami į uogienes. Juose gausu vitaminų C, P ir karotino.
Vaisiai, sultys, lapai, žievė plačiai naudojama liaudies medicinoje.

Augalas yra krūmo formos, gali užaugti iki 2,5 m aukščio.

Obelis ‘Antaninis’

Vaisiai

Obuoliai gero, rūgštoko vyno skonio, turintys daug pektinų. Odelė lygi, blizganti, gelsvai žalia, prinokusių – šviesiai geltona. Minkštimas baltas, gelsvo atspalvio, stambiai grūdiškas, tvirtas, sultingas. Vaisiai skinami rugsėjo viduryje.

Vaismedžiai

Vaismedžiai vidutinio augum , vainikai piramidiški, vėliau rutuliški, vyrauja mažosios vaisinės šakutės. Žemaūgė ir vidutinio augumo. Dirvai nėra reiklios, bet geriausiai auga gilesniame priemolyje, dirva turėtų būti neužmirkstanti, neutrali. Po pasodinimo derėti pradeda 2 – 3 metais.

Augalo ypatybės ir niuansai

Derlinga, rusų selekcininkų išvesta veislė. Vaismedžiai žiemą ištvermingi, žydi vidutiniškai anksti. Saugykloje (+1 – +2 C laipsnių ) išsilaiko iki gruodžio mėn. pabaigos. Atsparūs lygoms. Vaisiai rūgštoki, tinkami gaminti pyragams, obuolių sūriams, konservavimams. Obelis kryžmadulkė, geriausi dulkininkai: ‘James Grieve’ ,’Lobo’ ,’Gloster’.

Svoris1 kg
Vazonas

2 L

Jums taip pat gali patikti