Nuo: €10.00
Uogos: vidutinio dydžio, primena mažus obuoliukus, ryškiai raudonos spalvos, išsidėsčiusios retose kekėse po 2 – 3. Uogos labai gero skonio, saldžios, aromatingos. Nuskintos ilgai išsilaiko šviežios. Transportabilios. Tinka šviežiam vartojimui ir perdirbimui.
Derėjimo laikas: uogos sunoksta rugpjūčio – rugsėjo mėn.
Vaismedis: vaiskrūmis stipraus augumo, pilnai užaugusio augalo dydis apie 1,5 – 2,0 m.
Ypatybės: veislė atspari šalčiui, pavasarinėms šalnoms ir grybinėms ligoms. Labai derlinga veislė. Savidulkė. Pasižymi ištvermingumu sausrai. Nuo penkiamečio augalo galime gauti iki 5 kg vaisių.
Nauda ir panaudojimo galimybės
Šviežiuose vaisiuose yra vitamino A, B, C, K, cukrų, taninų, pektinų, augalinių dažų, eterinio aliejaus. Juose taip pat yra daug mineralų ir mikroelementų. Naudingoje vaisių dalyje yra 24,5% sausųjų medžiagų, 6,4% angliavandenių ir vidutiniškai 1200 mg vitamino C.
Vaisiai naudojami labai plačiai. Juos galima džiovinti arbatos ruošimui, uogienėms, sultims, sirupams ir vynams gaminti. Dirbtiniam džiovinimui galime naudoti džiovyklę arba orkaitę, džiovinti iki 60 ° C temperatūroje. Naudingoje vaisių dalyje yra 24,5% sausųjų medžiagų, 6,4% angliavandenių ir vidutiniškai 1200 mg vitamino C.
Iš žiedlapių ir vaisių galima gaminti tyreles, marmeladus, gėrimus ir t.t.
Augalo amžius | 2-metis kastas iš grunto, 2-metis vazone |
---|---|
Sodinuko aukštis: | 0,5 – 0,7m |